Peder arabayı bir rahat bırakmıyor ki ayrıntılı inceleyeyim

Eskiden motoru vardı yazları araba hep bana kalırdı. Motoru bozulunca sinirlenip satmış şimdi paso arabayla gidip geliyor. Göbek falanda aldı başını gitti bisiklete binmeye zorluyorum

R9 daha iyi değildi belki ama kesinlikle bundan daha kaliteli bir araçtı. Bu arabayı aldıysanız dokunmayacaksınız. Sadece vites ve direksiyonla haşır neşir olacaksanız. Başka yerleri hayal kırıklığı yaşatabilir. Şuan fazla kullanmadım, belki de alışmam lazım ancak alışamassam eğer ben bu arabayı hiç sevmedim.
Hidrolik direksiyon ne çok yumuşak ne çok sert. Sertliğini sevdim ve hissiyatı iyi. Düz hidrolik olmasından dolayı yolu hissediyorsunuz. Önden ve arkadan kaymada nasıl tepkiler verdiğini henüz denemedim. Pek denemekte istemiyorum

Yüksek hızlarda yumuşama veya sertleşme olmuyor. Ağırlığı sürekli sabit.
Frenleri R9'dan sonra çok iyi

Yalnız ABS'yi bir türlü devreye sokamadım. Bir kere asfalt yolda panik fren yaptım iyi durdu ancak sanki bana lastikler kaydı gibi geldi. ABS'nin ne ışığı yandı nede fren pedalında birşey hissettim. ESP'yi deneyecek kadar gözümü karartmadım

Babam birkaç kere arabayı çalıştığını ve arabayı yola soktuğunu söyledi. Müsait bir yerde bir ara deneyeceğim. Arabada ani fren destek sistemi gibi birşey olabilir. Bir kere çok hızlı bir şekilde ayağımı gazdan çekip frene bastım sanki köküne kadar basmışım gibi fren yaptı araba olduğu yere çakıldı resmen.
Arabanın hızlandığını hiç anlamıyorsunuz. Çok garip gerçekten ve ilginç bir şekilde bu arabada dikkatim çok dağılıyor. R9 kullanırken 90 km sabit hızda hiç zorlanmadan, dikkatimi vermeye çalışmadan saatlerce gidebilirdim. Bunda bir bakıyorum hız 110 olmuş. 110'a çıktığımı da ancak göstergeye baktığımda farkediyorum. Yine ilginç bir şekilde yola halim olamıyorum. Sanki çok büyükmüş de şeride sığamıyormuş gibi bir his uyandırıyor.
Araba çok yatmıyor, saçma sapan şeyler yapmassanız güvenli hissettiriyor. Debriyaj pedalını sevmedim. Aslında güzel pedal, çoğu insan sertliğini beğenir ancak bende bıraktığı his öyle değil. Şöyle diyeyim benim gözümde en kötü debriyajlı arabalar sıralamasında bir numara Chevrolet Aveo, iki numara PUG 206+. Bu ikisinden iyi bir debriyaj pedalı var. Özellikle Aveo'nun tüy gibi hafif sanki ayağınız boşlukta gibi hissettiren pedalının yanında çok iyi. 206+'da ise pedalın en sonuna doğru kötü bir boşalma hissi oluşuyordu.
Müzik sistemine ergonomisi iğrenç. Şuan üstünde standart ünitesi var. Navigasyon arıza yapınca garantiye verip standart sistemi takmışlar. İnsana kaza bile yaptırır öyle diyeyim. Volüme tuşu tekerlekli değil normal tuş. Tuşların yeri ergonomik ve gruplar şeklinde değil. Tek iyi yanı direksiyon arkasındaki ses açma kısma tuşu. Ele güzel oturuyor, kullanımı gayet basit. BT standart. Telefonumu bağlayıp müzik açtım hiçbir sorun çıkmadı.
Anahtarı sustasız. Tabiri caiz ise ekmek bıçağı

En yakın zamanda sustalıya çevireceğim. Bagaj pandizotu güzel ve kullanışlı.
Gaz tepkisi biraz ilginç. Alışamadım. Bazen aynı poziyonda değişik gaz tepkisi verebiliyor. Gaz pedalı malum, gecikmeli çalışıyor. Tabi bunu eksi sayamayız. Günümüzde çoğu araçta zaten öyle. İlk 3 vites performansı tatmin ediyor. 4 ve 5'te boşuna gaza yüklenmeyin. Pek birşey değişmiyor. Özellikle 5. viteste sollamaya çıkmak sıkıntılı.