RENAULT 9-11 KULÜBÜ

Türkiye'nin İlk ve Tek Renault 9-11 Kulübü
Zaman: Pzt Eki 21, 2019 5:57 pm

Tüm zamanlar UTC




Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 113 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: Prş Ara 05, 2013 3:05 pm 
Çevrimdışı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: Çrş Eyl 07, 2011 4:26 pm
Mesajlar: 1677
karadeniz yazdı:
maksat, süreç tıkanmasın... :yehuu:

Resim


offff...açım...
balıkların kafalarını niye koparttınız looo


Başa Dön
 Profil  
 
MesajGönderilme zamanı: Prş Ara 05, 2013 4:39 pm 
Çevrimdışı
Çakma Admin
Kullanıcı avatarı

Kayıt: Pzr Eyl 04, 2011 6:50 pm
Mesajlar: 7961
sandalye yazdı:
Yine eksik ama peynirler kalsın :)


arkadaki dubleye dikkat et... ;)

_________________
2011 Honda Accord 2.0 Ex
1979 Murat 131 T Stop


Başa Dön
 Profil  
 
MesajGönderilme zamanı: Prş Ara 05, 2013 4:40 pm 
Çevrimdışı
Çakma Admin
Kullanıcı avatarı

Kayıt: Pzr Eyl 04, 2011 6:50 pm
Mesajlar: 7961
lıon yazdı:
karadeniz yazdı:
maksat, süreç tıkanmasın... :yehuu:

Resim


offff...açım...
balıkların kafalarını niye koparttınız looo


arkadaş pişmiş balığın gözünü gördü mü içi kalkıyomuş, onunkinin kafasını kestik artık... :)

_________________
2011 Honda Accord 2.0 Ex
1979 Murat 131 T Stop


Başa Dön
 Profil  
 
MesajGönderilme zamanı: Prş Ara 05, 2013 5:21 pm 
Çevrimdışı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: Pzr Eyl 04, 2011 3:49 pm
Mesajlar: 7030
Konum: Ankara
Gençler tavada balık pişirmenin adabını birisi bize yazıversin, hamsiydi mezgitti, istavritti v.s.. Nasıl tava almalı (alüminyum-teflon) ne kadar yağ koymalı, yağ sıcak mı olmalı, balığı tavaya ne zaman dizmeli v.s..

_________________
www.uzaynet.com.tr


Başa Dön
 Profil  
 
MesajGönderilme zamanı: Prş Ara 05, 2013 5:27 pm 
Çevrimdışı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: Cum Ara 09, 2011 3:51 pm
Mesajlar: 3038
Konum: İzmir/Bornova
Burcinhan abi balığı temizleyip mısır ununa bulayacaksın sonra atacaksın ayçiçek yağının üstüne :twisted:

_________________
Tabanvay


Başa Dön
 Profil  
 
MesajGönderilme zamanı: Prş Ara 05, 2013 5:45 pm 
Çevrimdışı
Çakma Admin
Kullanıcı avatarı

Kayıt: Pzr Eyl 04, 2011 6:50 pm
Mesajlar: 7961
burcinhan yazdı:
Gençler tavada balık pişirmenin adabını birisi bize yazıversin, hamsiydi mezgitti, istavritti v.s.. Nasıl tava almalı (alüminyum-teflon) ne kadar yağ koymalı, yağ sıcak mı olmalı, balığı tavaya ne zaman dizmeli v.s..



Balığı temizledikten sonra mısır unu ve keyfe göre tuza bularsın, tavaya döktüğün zeytinyağı veya çiçek yağı ile en kısık ateşte kızartırsın abi... Burda pişirdiğin balığa göre koyacağın yağ miktarı değişir, palamuta çok yağ konmasa da olur ama küçük balıklar yağı çok çeker, normalden biraz fazla yağ konabilir...

3 ü 1 kilo gelen çipuranın iki tarafını da tavada kızartmak için yarım çay bardağından az fazla zeytinyağı kullanıyorum. Tavada kalan unlu yağa ekmek banmak gibi bir fantezi söz konusuysa (mesela ben... :) ) bu oran iyi oluyor, tercihe göre yağ miktarı artabilir.

Hamsi gibi balıklar yağı çok çeker o yüzden aslında yağlı yemek ile ilgili bir problem varsa bunlar fırında daha iyi olur. Zeytinyağı tadı ağır geliyorsa çiçek yağı tercih edilebilir, ben çiçek yağını sileli 14 sene oluyor... :)

Palamut da dilim dilim doğrandıktan sonra mısır unu ile aynı mantıkla pişebilir fark etmez. Aslında bakarsan balık pişirmenin tek numarası var abi, en kısık ateşte çok yavaş pişmeli ve kapaklı bir tava tercih edilmelidir... ;)

Izgarada ise levrek ayrı bir dünyadır, levrek tazeyse tercihe göre pişmeden biraz yağlanıp tuzlanabilir. yine zeytinyağını pişmeden yarım saat önce balığa iyice yedirip, ızgaraya atmadan hemen önce tuzunu atmak baya iyi oluyor. Tuzu yağla birlikte atarsan eti sıkar, kayış gibi olur.

Balık zaten bu konuda fakirdir biraz, diğer et ürünleri marine etme noktasında fanteziye daha açıktır...






O ızgara salonunu açacam ölmeden inşallah, yoksa iflah olmam ben... :D

_________________
2011 Honda Accord 2.0 Ex
1979 Murat 131 T Stop


Başa Dön
 Profil  
 
MesajGönderilme zamanı: Prş Ara 05, 2013 5:48 pm 
Çevrimdışı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: Pzr Eyl 04, 2011 3:49 pm
Mesajlar: 7030
Konum: Ankara
Mezgit, hamsi, istavrit için daha fazla detay bekliyorum :)

_________________
www.uzaynet.com.tr


Başa Dön
 Profil  
 
MesajGönderilme zamanı: Prş Ara 05, 2013 5:53 pm 
Çevrimdışı
Çakma Admin
Kullanıcı avatarı

Kayıt: Pzr Eyl 04, 2011 6:50 pm
Mesajlar: 7961
burcinhan yazdı:
Mezgit, hamsi, istavrit için daha fazla detay bekliyorum :)



Küçük balıklar için mısır ununa beyaz un da karıştırılması tavsiye edilebiliyor... Ben sek mısır unu seviyorum ve kullanıyorum. Pişmeden tuzunu ve ununu iyi ayarlayıp tavaya atmak ve pişerken sürekli tavayı sallamak en güzeli ama bu balıklar yağı çok çeker, pişerken yağ ilave etmemek için yağı başta yağını iyi koymak lazım. Ben zeytinyağı kullandığım için yağ yanmasın diye (zeytinyağı çiçekyağına göre çok daha kolay yanar aşırı ısınmada) tavayı ocağa koymadan yağını dökerim, biraz ısındığında da balıkları atarım...

_________________
2011 Honda Accord 2.0 Ex
1979 Murat 131 T Stop


Başa Dön
 Profil  
 
MesajGönderilme zamanı: Prş Ara 05, 2013 6:05 pm 
Çevrimdışı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: Çrş Eyl 07, 2011 4:26 pm
Mesajlar: 1677
Teflon

http://u1312.hizliresim.com/1j/5/v6mcg.jpg


Başa Dön
 Profil  
 
MesajGönderilme zamanı: Prş Ara 05, 2013 6:55 pm 
Çevrimdışı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: Pzt Eyl 05, 2011 6:46 pm
Mesajlar: 7545
Konum: sence ?
burcinhan yazdı:
Mezgit, hamsi, istavrit için daha fazla detay bekliyorum :)

hamsi
http://www.uzmantv.com/hamsi-tava-nasil-yapilir
http://www.youtube.com/watch?v=c20IYHevuMk

tek geçerim :good:
http://www.youtube.com/watch?v=SUPEnzfXNGc


Başa Dön
 Profil  
 
MesajGönderilme zamanı: Cum Ara 06, 2013 5:48 pm 
Çevrimdışı
Forum Yöneticisi
Kullanıcı avatarı

Kayıt: Cum Eyl 02, 2011 6:25 am
Mesajlar: 2247
Konum: İZMİR
Napiyoruz deniz aga ????


Sent from my iPhone using Tapatalk

_________________
RENAULT 9-11 KULÜBÜ


Başa Dön
 Profil  
 
MesajGönderilme zamanı: Cum Ara 06, 2013 6:25 pm 
Çevrimdışı
Çakma Admin
Kullanıcı avatarı

Kayıt: Pzr Eyl 04, 2011 6:50 pm
Mesajlar: 7961
müdür yarın buralar karlı zaten, önümüzdeki hafta şuan bana uyuyor gibi görünüyor... hava muhalif olmazsa yaparız önümüzdeki hafta... ;)

_________________
2011 Honda Accord 2.0 Ex
1979 Murat 131 T Stop


Başa Dön
 Profil  
 
MesajGönderilme zamanı: Cum Ara 06, 2013 9:45 pm 
Çevrimdışı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: Cum Ara 09, 2011 3:51 pm
Mesajlar: 3038
Konum: İzmir/Bornova
15'inden sonra yapsak :?:

_________________
Tabanvay


Başa Dön
 Profil  
 
MesajGönderilme zamanı: Cmt Ara 07, 2013 2:56 pm 
Çevrimdışı
Çakma Admin
Kullanıcı avatarı

Kayıt: Pzr Eyl 04, 2011 6:50 pm
Mesajlar: 7961
sandalye yazdı:
15'inden sonra yapsak :?:


Zaten yerler yaş olursa bizim oraya gidemeyiz yolda batar araçlar... :) ki şuan da öyle olacak gibi görünüyor...

_________________
2011 Honda Accord 2.0 Ex
1979 Murat 131 T Stop


Başa Dön
 Profil  
 
MesajGönderilme zamanı: Cmt Ara 07, 2013 4:19 pm 
Çevrimdışı
Forum Yöneticisi
Kullanıcı avatarı

Kayıt: Cum Eyl 02, 2011 6:25 am
Mesajlar: 2247
Konum: İZMİR
Kapalı bir mekana gideriz yaw, şöyle kömür sobası çıtır çıtır ısınırız :)

_________________
RENAULT 9-11 KULÜBÜ


Başa Dön
 Profil  
 
MesajGönderilme zamanı: Cmt Ara 07, 2013 5:11 pm 
Çevrimdışı
Çakma Admin
Kullanıcı avatarı

Kayıt: Pzr Eyl 04, 2011 6:50 pm
Mesajlar: 7961
Renault9 yazdı:
Kapalı bir mekana gideriz yaw, şöyle kömür sobası çıtır çıtır ısınırız :)


O da olur fark etmez...

_________________
2011 Honda Accord 2.0 Ex
1979 Murat 131 T Stop


Başa Dön
 Profil  
 
MesajGönderilme zamanı: Cmt Ara 07, 2013 6:41 pm 
Çevrimdışı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: Pzt Eyl 05, 2011 7:29 am
Mesajlar: 6605
nefes alamıyom yidim koca çuprayı, bisürüde kalamar, bide kola :islik:

_________________
V-TEC 2


Başa Dön
 Profil  
 
MesajGönderilme zamanı: Pzr Ara 08, 2013 9:11 am 
Çevrimdışı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: Cum Ara 09, 2011 3:51 pm
Mesajlar: 3038
Konum: İzmir/Bornova
fuzuli yazdı:
nefes alamıyom yidim koca çuprayı, bisürüde kalamar, bide kola :islik:


,Gazın istasyonda fiyatı 3 lira, Selim emmide bedava :keş:

_________________
Tabanvay


Başa Dön
 Profil  
 
MesajGönderilme zamanı: Pzr Ara 08, 2013 10:14 am 
Çevrimdışı
Forum Yöneticisi
Kullanıcı avatarı

Kayıt: Cum Eyl 02, 2011 6:25 am
Mesajlar: 2247
Konum: İZMİR
narlıderede bildiğim güzel bir balıkçı var, çok salaş bir yer hamsi tava,kalamka,karides filan yapıyor. isteyene ızgara balık da yapar, ufak bir kapalı alanı var içeride kömür sobası.

kimler katılır ?

_________________
RENAULT 9-11 KULÜBÜ


Başa Dön
 Profil  
 
MesajGönderilme zamanı: Pzr Ara 08, 2013 10:55 am 
Çevrimdışı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: Cum Ara 09, 2011 3:51 pm
Mesajlar: 3038
Konum: İzmir/Bornova
Müsait olursam ben varım :beer:

_________________
Tabanvay


Başa Dön
 Profil  
 
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 113 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki

Tüm zamanlar UTC


Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir


Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Geçiş yap:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye