sandalye yazdı:
Pandizotu delebilirsin. Dikkat etmen gereken husus çapak kalmasın ve hoparlörler tam yerine boşluksuz otursun. Boşluk olursa veya tam oturmassa cızırtı yapacaktır ve hoparlörler tam performanslı çalışmayacaktır. Bizzat başıma geldi.
Bir diğer önemli nokta o sac kesildikten sonra çürümeye çok müsait. Antipas sürmeni tavsiye ederim.
Hoparlör seçerken de sakın arkaya 4 koyayım falan deme. Kafa ütülemekten başka birşey yapmıyor. Araç ses sistemlerinde asıl hedef her zaman sahneleme olmalıdır. Yani asıl ses midler ve tizler ön tarafta, doldurucu olarak da arkaya daha büyük çaplı bas ağırlıklı hoparlörler konulmalı ki araç içinde müzik dinlerken ses sanki konserdeymişsiniz de sahneden geliyormuş gibi gelsin.
O yüzden ne kadar büyük sığıyorsa o kadar büyük oval cinsten bir 2 hoparlör koyman yeterli. Yol sayılarına aldanma. İyi bir markadan seç. Piyasada bir Jameson sevdasıdır gidiyor. Ben bizzat eski arabaya Jameson takmıştım satıcıya aldanıp. 5 para etmez hoparlörler. Hoparlörleri takarken de teybin balans ayarına dikkat et ve arka tarafın sesini birazcık kıs.
Ben cam gibi net bir ses istiyorum diyorsan önlere kompanent, arkalara koaksiyel tip hoparlörler yeter. Toplam 4 tane eder. Aslında arka kapılara da takılıp toplam 6'ya çıkartılsa çok güzel olur. Ama tabi değer mi tartışılır. Kapı hoparlörlerinde kapının yalıtımı da çok önemli. R9'daki kapı yalıtımı malum

Tiz seslerin düzgün yayılımı için boş alan gerekir. Yani tiz ağırlıklı hoparlörler yolculara bakmalı. Bas sesler ise madde üstünde yayılır. O yüzden aracın bagajına konulan subwoofer bile içeriden rahatça duyulur. Burada piyasadaki en büyük aldatmaca çok uçuk sayıda tweeterlı oval koaksiyonel hoparlörler çıkarmaları. O hoparlörler arka pandizota konulduğunda üstündeki tweeterlar tavana baktığı için zaten hiçbir işe yaramıyor.
ben senın yazdıklarından pek bir şey anlamadım ama sen baya anlıyorsun heralde o yüzden ben sana direkt şöyle sorayım sende bana olur olmaz gibi açık cevap ver Ali olur mu

ama ne olursa olsun arka tarafı kesmem, aracın yeterınce curuk yerlerı var zaten

ön hoparlörden ses kalitesi olarak çok memnunum. aracın içindeyken de gayet tatmin edici ses yüksekliği alıyorum öyle tizmiş tweeatmış hiç anlamıyorum o dediğinden .. Benim amacım sadece arabanın dışındayken daha yüksek seste muzık dınleyebılmek.. Ben direkt 8mm suntadan kabin yapıp ona sabitlesem veya arka emniyet kemerinin oraya sabitlesem olur mu ? yeterınce yer varsa gerektiği durumda bakalıtı kesıp biçerim

eger olur dersen yukarıda saydıgın tiz dir bassdır bu açıdan kaliteli bir şey alayım diyorum tabı hacim olarak küçük olmalı 11 -12-13 cm lik yuvarlak hoparlörden düşünüyorum ne dersin olur mu ?