Kullanalı baya olduğuna göre izlenimlerimi paylaşayım.
Resim koymakla falan uğraşmak istemiyorum. Merak eden bu videoyu izleyebilir:
https://www.youtube.com/watch?v=7PkbcyOPrDoBenimkini ekranı bu videodaki gibi değil çünkü ben cihazı V3'e güncelledim. Videodaki cihaz büyük ihtimal V2 firmware kullanıyor.
Cihazdan baya memnunum. Benim için tek sıkıntısı boyutu. Aslında box mod tarzı bir esigaraya göre boyutları ideal ancak bana daha küçük birşey lazım. Bakalım belki yaza doğru daha küçük cloupor mini tarzı bir mod alırım.
Özelliklerine gelirsek volt ve watt ayarı var. Volt ayarı aslında yok. Volt miktarını değiştiremiyorsunuz ancak watt ayarı varken buna pek de gerek yok. Neden derseniz volt ayarı farklı dirençteki atomizerlerde aynı gücü vermek içi kullanılıyor. Yani 1 ohm değil de 1.5 ohm bir atomizer kullandığınızda aynı gücü almanız için volt ayarını değiştirmeniz gerekiyor. Ancak watt ayarı varsa istediğiniz güç sürekli sabit kalıyor. Yani 20 watt seviyorsanız eğer başka dirençte coil taktığınızda coil direncini kendi ölçerek volt ayarını 20 watt'a göre otomatik ayarlıyor. 1 w'tan 75 w'a kadar ayar yapabiliyorsunuz. Yüksek dirençli bir coil taktığınızda kullabileceğiniz watt miktarı düşüyor. Atıyorum 60 w falan oluyor. Çünkü volt maksimum 9 ayarlanabildiği için daha fazla arttıramıyorsunuz.
Tabi bunda sıkıntı yok. Bence 50W üstü orta seviye üstü kullanıcı için bile fazla. Ben genelde 20W'da kullanıyorum düşünün artık. 0.20 ohm nikel coil ile 75 watt verdiğim oluyordu ama ortalık çok buhar oluyor göz gözü görmüyor ondan pek tercih etmiyorum

O seviyede verdiği buharın 2-3 tane iyi közlenmiş nargileye eşit oduğunu belirteyim. Bence çok gereksiz ama bunun da manyakları var

Ayarlanabilir ısı kontrolü var. Buharın sıcaklığını 200 dereceden 315 dereceye kadar ayarlayabiliyorsunuz. Isı kontrolü sadece nikel, titanyum ve paslanmaz çelik coillerde kullanılabiliyor. Normal kanthal tellerde kullanılamıyor. Nasıl çalıştığını bilmiyorum ama büyük ihtimal güç verildiğinde telin frekansını ölçerek daha önceden ayarlanmış sınırlar içerisinde tutuyor. Yani 300 derece ayarladıysanız cihaz coil sıcaklığı 300 dereceye geldiğinde verdiği gücü düşürüyor ve 300 derecede sabit tutmaya çalışıyor.
Tabi ağzınıza 300 derece sıcak buhar gelmiyor. Atomizerden drip tipten falan geçerken baya soğuyor.
Isı kontrolü modundayken watt'ı da ayarlayabiliyorsunuz ancak watt sadece istenilen ısıya ne kadar sürede ulaşılacağını belirliyor yani ayarladığınız watt'ı vermiyor. Atıyorum 75W ayarladıysanız cihaz birkaç ms içinde buharı ayarladığınız ısıya yükseltiyor. 20 ayarladıysanız buhar önce soğuk gelip git gide ayarladığınız sıcaklığa geliyor.
Birde normal power, temp nikel, temp ti, temp ss seçeneklerinin yanında birde bypass modu var. Bypass modunda aradaki güç ayarlarının çıkartıp artık pil ne kadar izin veriyorsa cihaz da o kadar güç veriyor. Eski mekanik cihazların similasyonu gibi düşünülebilir.
Koruma özelliklerine gelirsek eğer yüksek akım koruması, ters pil koruması ve cihaz üstündeki sensörler yüksek sıcaklık koruması var. Ayrıca şarj girişi de 1 ampere ayarlanmış. Yani 1 amperden daha yüksek bir şarj cihazıyla kullanabilirsiniz ancak cihaz koruma amaçlı şarj olurken 1 amperden fazla güç çekmiyor.
Atomizere gelirsek eğer Ego One Mega atomizerle birlikte geliyor. Bunun bir değişik versiyonunda Tron S atomizer geliyor. Aradaki farkları bilmiyorum. Bende Ego One Mega var.
Atomizer üstünde de hava akış kontrolü var. Yani nargile gibi direk ciğer çekimi yapacaksanız ayarı sonuna kadar açıyorsunuz ve saniyeler içerisinde göz gözü görmüyor

Daha sıcak, sigara içimi gibi istiyorsanız hava akışını kısıyorsunuz. Haliyle çekerken atomizer size bir karşılık veriyor ve çok fazla buhar çekmenizi engelliyor.
Ben düşük ohm yani subohm pek sevmiyorum. Hem çok fazla buhar çıkartıyor hem de insanı biraz yoruyor. Tabi işin eğlence kısmına gelirsek subohm çok eğlenceli. Ekstradan gelen clr coile 1.2 ohm civarı sarım yapıp 20 watt değerinde kullanıyorum. Hem fazla buhar çıkartmıyor hem de likitin aroması daha yoğun geliyor. Pil ömrü de baya uzuyor.
Pil ömrüne gelirsek eğer 1.2 ohm ve 20 watt değerinde cihazı sabah şarjda alıyorum, akşam takarken yarısında oluyor. yani 2 güne rahat çıkartır. Kullandığım pil 2500 mah Samsung 25R. 20 ampere kadar çıkış gücü sağlıyor ancak ben o kadar zorlamıyorum tabi. Zorlanması da pek tavsiye edilmiyor. Güzel ve kaliteli bir pil. Almak isteyenlere tavsiye ederim.
Haftada bir de coilin pamuğunu ve direncini değiştiriyorum.